Fillimi/Home

Kosova's independence day

Evening Event. Date: Friday, February 14, 2020 @ 12 PM -1 PM

Avalon Banquets

1905 E Higgins Rd, Elk Grove Village, Illinois 60007

To mark the 12-Year anniversary of Kosovo's Independence, the Albanian American Community of Illinoisis organizing a celebration event where well known artists such as MEDA,Romina Aliaj,and Ylli Demaj will perform. Be proud of your heritage and come celebrate on this magnificent day.

Online tickets are $50. At the door: $60. Kids 10 & under: FREE

All proceeds go towards establishing a permanent Albanian Cultural Center in Chicago

Me rastin e Pavarësisë së Kosovës, Komuniteti Shqiptaro-Amerikan në Illinois (AACI) organizon një mbrëmje madhështore festive. Për argëtimin tuaj do përkujdesen artistët e njohur MEDA, Romina Aliaj dhe Ylli Demaj.

Biletat Online: $50. Tek dera: $60. Fëmijët nën 10 vjeç: FALAS.

Të gjitha kontributet do të shkojnë për ngritjen e Qendrës Kulturore në Chicago.

For Tickets: Click Here

Kosova's independence day

FLAG RAISING EVENT

organized by the Albanian-American Community of Illinois.

Date: Friday, February 14, 2020 @ 12 PM -1 PM

Address: Daley Center Plaza 50 W. Washington St. Chicago, IL 60602


Siç është bërë traditë tashmë, Komuniteti Shqiptaro - Amerikan në Illinois mban një ceremoni zyrtare për ngritjen e flamurit së Kosovës. Në këtë ceremoni, gjithmonë bashkangjiten në mënyrë natyrale të gjitha shoqatat dhe organizatat shqiptare që veprojnë në Illinois. Ceremonia e Ngritjes të Flamurit do të mbahet në 14 Shkurt, ora 11:59 am në Daley Plaza, Chicago. Ju ftojmë të gjithëve të merni pjesë dhe të jeni të pranishëm në këtë ditë kaq të veçantë për të gjithë Shqipëtarët.

Albania's Earthquake Relief

Vellezer dhe motra Shqiptare. Kjo eshte dita qe ne ndodhemi ne Amerike dhe kemi mundesite te ndihmojme bashkeatdhetaret tane ne vendin ame. Historia e ka bere te veten dhe jemi shperndare ane e mbane botes mirepo SOT eshte dita e bashkimit, SOT eshte dita qe SHQIPERIA ka nevojen tone.
Bordi drejtues i Komunitetit Shqiptaro Amerikan ne Shtetin e IL me seli ne Chicago do te pranoje donacione ne disa forma.
Mund te beni donacion monetar me Quickpay/Zelle/Paypal/Venmo ne info@aaciusa.orgKeto para do ti drejtohen 2 organizatave jo-fitimprurese e me reputacion te denje ne Shqiperi.
Mund te sillni rrobe, ushqime te konservuara, batanije, artikuj per tualetin etj. kte te ejnte te Diplomat West (edhe nese nuk merni pjese ne festen e Pavaresise). Do te kemi 1 kontinier gjigand qe me pas do te transportohet ne portin e Durresit.
Te gjitha donacionet do te jene publike the do te dergohen per ndihmat e viktimave te ketij tmerri te 25 Nentori, 2019.
DONATE: https://www.facebook.com/donate/792419637872774/1860930750717730/
****
Kontinieri që do të mbledhë donacionet (mallra të thata, rrobe, artikuj per tualetin, ushqim i konservuar etj.) do jetë në dispozicion këtë të Ejnte në oren 10:00am tek parkimi i Diplomat West.681 W North Ave, Elmhurst IL 60126
‼️Announcement: The trailer that will collect the donations (dry goods, clothes, toiletries, canned food etc.) will be available this Thursday at 10:00am at the parking of Diplomat West.681 W North Ave, Elmhurst IL 60126

Delegacioni shqiptaro-amerikanëve nga Chicago, viziton Washingtonin, takohet me ambasadoret nga atdheu

Komunitetit shqiptar meriton një konsullate të përbashkët të Shqiperisë dhe Kosovës në Chicago Nga Arbër AjetiMë datë 17 Janar, 2020, një delegacion i Komunitetit Shqiptaro-Amerikan në Chicago, në krye me kryetarin e komunitetit, z. Gjaneto Harusha, bënë një vizitë në Washington DC, ku në takime të ndara u priten nga Ambasadorja e Shqiperise, znj. Floreta Faber, si dhe Ambasadorja e Kosovës, znj. Vlora Citaku.Gjatë takimeve, përfaqësuesit i njoftuan ambasadoret për punen e komunitetit- me theks në angazhimin e komunitetit për hapjen e një qendre shqiptare në Chicago. Kryetari i komunitetit, z. Harusha, paraqiti nevojen dhe hapat e deritashëm të ndërmarrë nga komuniteti për krijimin e kësaj qendre. Të dy ambasadoret e mirëpriten dhe përgezuan komunitetin për këtë iniciative dhe shkembyen pervojat e tyre me komunitetet e tjera ku janë ndertuar qendra të tilla.Gjithashtu, në këto takime u bisedua për nevojen dhe kërkesen e kahmotshme të komunitetit shqiptar për një konsullate të përbashkët të Shqiperisë dhe Kosovës në Chicago. Kjo përfaqesi jo vetëm do t’i plotësonte nevojat konsullore të komunitetit por do të kishte edhe simboliken e saj në një qytet të rëndesishem biznesi siç është Chicago. Të dyja ambasadoret vleresuan edhe angazhimin e komunitetit shqiptar për rritjen e investimeve të huaja në trevat shqiptare dhe kërkuan që të bëhet edhe më shumë në këtë drejtim.Ne fund te takimeve u hodh edhe ideja për nje samit të komuniteteve shqiptare në Amerikë, i cili do të zhvillohej me ndihmen e të dy ambasadave dhe i cili do te organizohej nga komuniteti shqiptar në Chicago. Ky takim i komuniteteve do të shërbente për shkembimin e pervojave komunitare dhe krijimin dhe forcimin e lidhjeve mes komuniteteve shqiptare në Amerikë.Në të dy takimet u dakordua qe të vazhdohet dialogu mes komunitetit dhe ambasadave për tematikat a lartpermendura dhe qështje tjera që preokupojne komunitetin.Në mbrëmje u organizua edhe një pritje nga Amasadorja e Kosovës, znj. Vlora Citaku, për delegacionin nga Chicago, ku përvec stafit diplomatik të të dy ambasadave, ishte prezente edhe Ambasadorja në Detyrë e Maqedonisë Veriore, znj. Margarita Marku, si dhe miq tjerë të përbashkët.IllyriaPress:

Kryesia e Komunitetit Shqiptaro-Amerikan në Illinois.

Njoftim nga Kryesia e Komunitetit Shqiptaro-Amerikan në Illinois.Në bazë të statutit dhe rregulloreve në fuqi, Komuniteti Shqiptaro-Amerikan në Illinois ka përfunduar zgjedhjet e Kryesisë për periudhën 30 Qershor 2019- 30 Qershor 2021. Kryesia përbëhet nga 10 vetë; 2 perfaqësues nga secila nga 5 trevat Shqiptare (Shqipëri, Kosovë, Mali i Zi, Maqedoni & Camëri).Kryesia e re e Komunitetit është:Kryetar: Z. Gjaneto HarushaNën-Kryetar: Z. Samir GjelajNën-Kryetare: Znjsh. Gerta AgalliuSekretare: Znjsh. Luma AkitiArkëtare: Znjsh. Adelsa HotiAnëtar: Z. Besim DurmishiAnëtar: Z. Ergys DinoAnëtar: Z. Erlin TegoAnëtar: Z. Genc UjkashiAnëtare: Znjsh. Teuta PejaAnëtar: Z. Astrit TafolliKryesia e re fton të gjithë bashkatdhetarët tanë në Illinois dhe rrethina të bashkëpunojnë për zhvillimin e mëtejshëm të komunitetit dhe forcimin e idealeve tona kombëtare.Me respekt,Keshilli Zgjedhor i Komunitetit