School

SCHOOL IS NO LONGER IN SESSION

Albanian Language and Culture School of AACI - Shkolla Shqipe Drita

Perfundimi i vitit shkollor 2017 | End of School Year 2017

https://www.facebook.com/AlbanianSchoolAACI/

Me kenaqesi ju informojme se Komuniteti Shqiptaro Amerikan ne Illinois se bashku me bashkeatdhetaret e devotshem profesional dhe prinderit ne zonen e Rockford-it te Illinois-it se shpejti do hapin shkollen Shqipe per Gjuhe dhe Kulture.

Dita e Pare: Me 5 Shkurt, 2017 ora 9:30 AM.

Adresa: 7424 N 2nd St, Machesney Park, IL 61115

Komunikaten e plote ne te dy gjuhet mund ta lexoni ne vijim:

Per tu regjistruar: https://goo.gl/forms/XLXAYSXS9D6htiz92

Per me shume informata: https://www.facebook.com/AlbanianSchoolAACI/

Se shpejti organizatoret do ju informojne me me shume detaje ne facebook te shkolles dhe neper mediume te ndryshme.

___

The Albanian-American Community of Illinois (AACI) in partnership with our devoted team of parents and professionals in the Rockford region are excited to offer the Albanian Language and Culture School for the northern Illinois region! Language plays a critical role in keeping our traditions and values alive. In addition, this program will foster new friendships among our Albanian community.

Our primary mission is to teach our youth the Albanian language and culture, and instill pride in their heritage. We strive to unite the Albanian community and provide a foundation where our students can build long lasting connections. Through the efforts of our staff, parents, and students, we will foster the preservation of the Albanian language and traditions for many future generations.

For our first year, classes will begin on Sunday, February 5, 2017 and will end on Sunday, May 21, 2017. Classes will be held at Concordia Lutheran School located at 7424 N 2nd Street in Machesney Park, Illinois. School hours will be from 9:30am to 12pm. Our program will be available to children from the ages of 5 to 17.

We will be holding a meeting with parents in January (details to be determined, so please watch for postings on our Facebook page).

********************************************

Komuniteti Shqiptaro-Amerikan i Illinoisit (AACI) nё bashkёpunim me prindёrit dhe me profesioniste tё pёrkushtuar nё Rockford, kanё kënaqësi pёr tё ofruar Shkollёn e Gjuhёs dhe Kulturёs Shqipe pёr rajonin verior tё Illinoisit! Gjuha luan njё rol kritik pёr tё mbajturё gjallё traditat dhe vlerat tona. Gjithashtu, kjo shkollё do tё mundёsojё shoqёri tё reja nё komunitetin tonë.

Misioni ynë kryesor është për tju mësuar të rinjve tanë gjuhën dhe kulturën shqiptare, dhe tё jenё krenar për prejardhjen e tyre. Ne përpiqemi për të bashkuar komunitetin shqiptar dhe të sigurojme një themel ku studentët tanë mund të ndërtojnë lidhje të gjata dhe tё qëndrueshme. Nëpërmjet përpjekjeve të stafit tonë, prindërve dhe nxënësve, ne do të rujame traditat dhe gjuhen shqipe për shumë brezat e ardhshëm.

Pёr vitin tonё tё pare, klasat do të fillojë mё datё 5 Shkurt, 2017 tё Dielen dhe do të përfundojë të Dielën, 21 Maj, 2017. Klasat do të mbahet në Concordia Lutheran School e cila ndodhet në 7424 N 2nd Street në Machesney Park, Illinois. Orarët e mësimit do të jenë nga 9:30 am deri në orën 12 pasdite. Programi ynë do të jetë në dispozicion për fëmijët nga mosha 5 vjeҫare deri në 17 vjetё.

Një takim me prindërit e interesuar do të kemi në Janar (detajet për t'u përcaktuar, kështu që ju lutemi të na percjellni në faqen tonë në Facebook).

https://www.facebook.com/AlbanianSchoolAACI/