Arkiva/Arkive 2019

AACI BOARD ELECTIONS OCTOBER 3, 2019

The board of AACI has been consolidated and the structure is below.

President: Mr. Gjaneto Harusha

Vice-President: Ms. Gerta Agalliu

Vice-President: Mr. Samir Gjelaj

Treasurer: Ms. Adelisa Hoti

Secretary: Ms. Lumturije Akiti

Board Member: Mr. Genc Ujkashi

Board Member: Mr. Ergys Dino

Board Member: Mr. Besim Durmishi

Board Member: Mr. Erlin Tego

Board Member: Ms. Teuta Peja

Board Member: Mr. Astrit Tafolli

NGRITJA E FLAMURIT NE CHICAGO

Siç është bërë traditë tashmë, për rreth 8 vjet, Komuniteti Shqiptaro - Amerikan në Illinois mban një ceremoni zyrtare për ngritjen e flamurit. Në këtë ceremoni, gjithmonë bashkangjiten në mënyrë natyrale të gjitha shoqatat dhe organizatat shqiptare që veprojnë në Illinois. Ceremonia e Ngritjes të Flamurit do të mbahet në 26 Nëntor, ora 11:59 am në Daley Plaza 50 W Washington Chicago. Ju ftojmë të gjithëve të merni pjesë dhe të jeni të pranishëm në këtë ditë kaq të veçantë për të gjithë Shqipëtarët.

BOARD ELECTIONS:

October 02, 2019

Perfaqesues nga Ulqini per bordin e Komunitetit u zgjodhen: z. Samir Gjelaj dhe z. Genc Ujkashi.

Anetaret e Asamblese se Pergjithshme: Riza Milla, Nazim Cuca, Hasan Ramushi, Shaban Zenuni, Senad Duraku, Myzafer Ujkashi, Gezim Gjeka, Naser Hoxha, Alim Astafa, Naser Jahja.

Mbremje rionore Oct. 25, 2019

- Volunteers and members of the Albanian-American Community of Illinois (AACI) will organize Youth Events “Mbremje Rinore” at Matis Coffee.

-Music: DJ Sammy

-Age: 18 +

- Date: Friday October 25, 2019 from 8 PM – Midnight.

- Cover charge: $10 per person. All proceeds go towards building an Albanian Center in Chicago.

- Address: Mati's Coffee: 5301 W Belmont Chicago, Illinois 60641

At these events, there will be unannounced Famous Singers and Personalities from time to time. Don’t Miss out.

Take your friends, and come have a good Albanian time.

Please leave your ideas and suggestions in the inbox. We'd love to hear from you and learn how to make these events successful and pleasant for you.

Interested Sponsors please inbox us.

Mbremje Rionore sep. 27 2019

Volunteers and members of the Albanian-American Community of Illinois (AACI) will organize Youth Events “Mbremje Rinore” at Mati’s Coffee.

- Date: September 27, 2019 from 8 PM – Midnight

- Cover charge: $10 per person. All proceeds go towards building an Albanian Center in Chicago.

- Address: Matis Coffee: 5301 W Belmont Chicago, Illinois 60641

At these events, there will be unannounced Famous Singers and Personalities from time to time. Don’t Miss out.

Take your friends, and come have a good Albanian time.

BOARD ELECTIONS:

We would like to inform all of our members that the elections for our board of AACI representatives will be as follows:

DATE: SUNDAY, JUNE 30, 2019 AT 7 PM

ADDRESS: TBD

Please inform all your friends who can come and would like to participate. The meeting is open for all Albanians.

The elections are for representatives from Çameria region.

Thank you for your help and support

The board of the Albanian-American Community of Illinois

Current representatives 2017-2019 Mr. Elton Ademi and Mr. Endri Baci

Follow Up:

August 4, 2019Pershëndetje,Në mbledhjen e fundit të organizuar nga këshilli zgjedhor i shqiptarëve nga Çameria që jetojnë në Illinois, u zhvilluan zgjedhje të lira dhe demokratike, ashtu siç parashihen me rregulloren e komunitetit. Pjesëmarrësit së bashku me asamblenë e përgjithshme propozuan dhe votuan Ada Hoti dhe Ergys Dino për mandatin 2-Vjeçar (Korrik 2019-Korrik 2021). Që të gjithë pjesmarrësit dhe të zgjedhurit u zotuan që do japin maksimumin e tyre për të avansuar Komunitetin edhe më tej, prandaj shprehën dëshirën që publikisht t'i ftojnë edhe trevat tjera ta bëjnë të njejtën gjë, sepse komuniteti është në dobi të çdo shqiptari/re që jeton në këtë shtet. Urojmë suksese dhe punë të mbarë për të zgjedhurit e lartpërmendur dhe për Komunitetin gjithpërfshirës.Me Respekt,Këshilli Zgjedhor

Protestë përball Ambasades GREKE në Chicago

Me rastin e 75 vjetorin e gjenocidit Çam nga Nazistet Grek ku u masakruan 100,000 shqiptar I bejm thirrje komunitetit shqiptar ne Amerike ti bashkohet kesaj proteste ku I bejm thirrje shtetit Grek ti kerkoj falje popullit Shqiptar & të lejoj ato individ te debuar nga shtepit e tyre te kthehen perseri!

27 Qershor, 2019, ora 11 AM - 12 PM

BOARD ELECTIONS:

We would like to inform all of our members that the elections for our board of AACI representatives will be as follows:

DATE: FRIDAY, JUNE 28, 2019 AT 7 PM

ADDRESS: NORTH STAR RESTAURANT. 6246 N Western Ave Chicago, IL

Please inform all your friends who can come and would like to participate. The meeting is open for all Albanians.

The elections are for representatives from Kosova region.

Thank you for your help and support

The board of the Albanian-American Community of Illinoi

Current representatives 2017-2019 Mr. Avni Bucolli and Mr. Armend Sojeva

Follow up:

PershëndetjeNë mbledhjen e fundit të organizuar nga këshilli zgjedhor i shqiptarëve nga Kosova që jetojnë në Illinois, u zhvilluan zgjedhje të lira dhe demokratike, ashtu siç parashihen me rregulloren e komunitetit.Pjesëmarrësit së bashku me asamblenë e përgjithshme propozuan dhe votuan Teuta Peja dhe Astrit Tafolli për mandatin 2-Vjeçar (Korrik 2019-Korrik 2021).Nga kjo mbledhe , bashkëatdhetarë tjerë me vullnet të mirë me knaqësi pranuan t'i bashkangjiten Asamblesë së Përgjithshme për shqiptarët e Kosovës.Anetaret e Asamblese se Pergjithshme nga zgjedhjet e mëparshme dhe nga kjo janë si vijon:Afrim Sejdiu, Agron Ferataj, Arbër Ajeti, Avni Thaçi, Bujar Breznica, Bujar Bobani, Gëzim Çarkaxhiu, Jeton Vitia, Met Rukovci, Xhevdet Hoti, Nehat Baca, Faton Neziri, Gani Dragusha, Lulzim Breznica, Naim Gubetini, Florim Isufi, Naser Uka, Smajl Feka, Armend Sojeva, Avni Bucolli, Teuta Peja, Faik Vitia, dhe Naser Shala.Që të gjithë pjesmarrësit dhe të zgjedhurit u zotuan që do japin maksimumin e tyre për të avansuar Komunitetin edhe më tej, prandaj shprehën dëshirën që publikisht t'i ftojnë edhe trevat tjera ta bëjnë të njejtën gjë, sepse komuniteti është në dobi të çdo shqiptari/re që jeton në këtë shtet. Urojmë suksese dhe punë të mbarë për të zgjedhurit e lartpërmendur dhe për Komunitetin gjithpërfshirës.Me Respekt,Këshilli Zgjedhor

MBRËMJE RINORE

The volunteers of AACI will soon launch periodic Albanian Youth Events called “MBRËMJE RINORE”

We’ll try our best to host these as often as possible, based upon your requests. At these events there will be Albanian/English Music performed by Volunteering DJs and from time to time, we plan to have famous singers, performers, speakers etc. However, they will not be announced, (so that you that plan to participate will be pleasantly surprised). The main purpose of these events will be networking in a professional field.

We look forward for everyone’s participation, and we’ll update you with more information soon. Please stay tuned.

If you have any suggestions on how you can volunteer or how these events can be as successful as possible to fit your desires, please do not hesitate to write to us at info@aaciusa.org

PROMOVIMI I LIBRIT LUFTA E TROJES NGA ELENA KOCAQI

Book promotion by Elena Kocaqi.

ADDRESS 255 AUGUSTA ST, OAK PARK, IL 60302

A brief summary of the Book: The Trojan War – A Pelasgian-Illyrian War

This study addresses the Trojan War from the historical context, based on the data provided by the ancient authors. The Trojan War has been dealt with by all the ancient authors, who have considered such an event as indisputable. The best geographer of antiquity, Strabo, gave us the location of Troy, in his Geography. Alexander the Great, after nearly a thousand years, visited the monumental Achilles tomb. Its location was known until the beginning of the Ottoman era. Serious antique authors such as Herodotus, Thucydides, Plutarch, Strabo, Diodorus Siculus etc., have considered the Trojan War indisputable. The influence of the Trojan War in the antiquity is so great that many works have been written by the ancient authors for it. So, for the ancient mentality, this was an unquestionable event. This is not only to be considered but to be taken seriously by modern historians. Since we are ultimately based on ancient authors to explain antiquity, we cannot ignore today something they have written and considered absolutely true because, antique knowledge is closer to the truth than today.

mBREMJE FESTIVE PER PAVARESINE E KOSOVES. 16 SHKURT 2019

Me rastin e Pavarësisë së Kosovës Komuniteti Shqiptaro-Amerikan në Illinois (AACI) organizon mbrëmje madhështore festive. Për argëtimin tuaj do përkujdesën artistët e njohur Florent Nushi dhe Adelina Thaçi. Programi kulturor-artistik pregaditur nga artisti Pajazit Murtishi me nxënësit e shkollës Kongresi i Manastirit Chicago.

Të gjitha kontributet shkojnë drejt vendosjes së një Qendre Kulturore në Chicago.

___ ___ ___

To Mark the 11-Year anniversary of Kosova’s Independence, the Albanian-American Community of Illinois is organizing a celebration event where a traditional program and music will be brought to the participants. The cultural program will be performed by students of the Albanian School Kongresi i Manastirit Chicago.

Be proud of your heritage and come celebrate on this magnificent day.

Online tickets are $40

Adult Tickets at the door are $50

If you buy 10 tickets the 11’Th one is Free.

Kids under 12 Free

All proceeds go towards establishing a permanent Albanian Cultural Center in Chicago.

NGRITJA E FLAMURIT TE KOSOVES. 15 shkurt 2019

Ju njoftojmë se Komuniteti Shqiptaro-Amerikan në Illinois do të organizojë ngritjen e Flamurit të Kosoves në qënder të Chicagos me rastin e Pavarësise së Kosoves.

15 Shkurt, 2019 - NGA ORA 12 E MESDITËS DERI NË 13:00

ADRESA: Bashkia e Chicago-s (Daley Center)

50 W. Washington St, Chicago, IL 60602

Pjesëmarrja juaj ndihmon komunitetin tuaj. Ju mirëpresim. Vishu Kuq e Zi apo veshje kombëtare

OPPORTUNITY!

SEEKING ARMED SECURITY GUARDS FOR A U.S DEPARTMENT OF DEFENSE CONTRACT AT CAMP BONDSTEEL KOSOVE.

MUST HAVE THE FOLLOWING REQUIREMENTS:

• Candidates must be a U.S. Citizen

• Have a current/active U.S. Passport

• Have two (2) years’ experience in security, law enforcement, or operations within the Armed Forces, civilian police or commercial security within the past five (7) years

• Must have completed a State recognized civilian security or law enforcement academy, or the completion of an armed forces security or law enforcement training program. (Verification of training, such as a training certificate

• Be willing to obtain an NCIC / FBI criminal background report to include fingerprints. Must have a clean criminal history with no convictions or major traffic offenses

• Must have excellent written and oral communication skills in English

• Must be medically fit and undergo medical testing

• Must pass a Physical Ability Test (to include - run 1.5 miles in 17:30 minutes, 21 pushups in two minutes and execute 20 proper sit-ups in two minutes). This is strictly enforced, and exceptions or waivers will not be allowed

• Must be willing to undergo random drug testing upon request

ALL QUALIFIED PARTIES PLEASE FORWARD YOUR RESUMES TO:

GSHATKU@TORRESCO.COM

Mr. Genc Shatku